domingo, 11 de abril de 2010

I Fira d’Intercanvi i de segona mà de Sant Pere de Riudebitlles


Mercat a la Plaça del Paper de Sant Pere de Riudebitlles

El proper diumenge 18 d’abril hi haurà la I Fira d’Intercanvi i de Segona mà de Sant Pere de Riudebitlles que es realitzarà a la Plaça del Paper de les 9:00 a les 14:00.

Concepte de mercat d’intercanvi:
Intercanviar objectes o serveis personals sense l’ús dels diners per evitar que els objectes innecessaris esdevinguin residus i alhora esdevingui una eina didàctica per als infants sobre el consum responsable protegint sobre la compra compulsiva i afavorint el respecte als béns personals i d’altri. És una activitat oberta a tots els públics, un espai cívic que proporciona avantatges ambientals, econòmics i socials de relacions humanes recuperant a la vegada una tradició ja oblidada. Pot ser una bona eina en aquests temps de crisi per ajudar a les famílies més desfavorides econòmicament i una nova manera de concebre la vida i de relacionar-se.

Concepte de Mercat de segona mà:
Posar a la venda objectes ja utilitzats o no amb un preu simbòlic i per sota del seu preu real abans de llençar-los ja que poden ser usats per altres persones a un cost molt baix. Les avantatges són el respecte medi ambiental, l’ajuda econòmica a les famílies desfavorides i la contribució a les relacions humanes.


 Mercat a la Plaça del Paper de Sant Pere de Riudebitlles 

Objectes a intercanviar o vendre:
Objectes vells o nous que no s’utilitzin: roba i complements, llibres, contes, mobles, eines, jocs, joguines, plantes, menjar, productes d’elaboració pròpia, bijuteria, joies. objectes de la llar, música, instruments musicals, material informàtic, material d’escriptori, eines de la cuina, electrodomèstics, objectes per a nadons, objectes de la llar, mòbils, serveis personals (massatges, neteges, arranjaments a la llar, pintades, reparacions a la llar, cangur, lectures de contes o llibres, coneixements, habilitats, etc.) i banc de temps.

Participació:
Reserva gratuïta de les taules (places limitades) o de l’espai per exposar els objectes particulars reservant un espai determinat i alhora els visitants poden participar aportant els objectes que vulguin intercanviar amb els exposats a les taules.
Com a novetat per diferenciar-nos de les altres fires similars hi haurà una taula reservada per als infants que vulguin intercanviar o vendre les seves coses essent una experiència enriquidora i educativa sobre el consum responsable, el valor cap als objectes així com l’habilitat de negociar i relacionar-se amb els altres infants.

Organitza: Ampa Escola Estel de Sant Pere de Riudebitlles.
Col·labora: Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles

Reserves:
Escoles Velles de dilluns a divendres de les 10:00 a les 13:00 i de les 17:00 a les 20:00.



Font:   http://giriudebitlles.blogspot.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario